Wedden op Formule 1

Hoewel Nascar misschien wel de meest populaire vorm van autosport in de Verenigde Staten is, heeft Formule 1-racen wereldwijd een grotere aanhang. De populariteit van Formule 1 is gestaag gegroeid in de wereld, en met die populariteit komt extra interesse voor weddenschappen.

BASIS ODDS EN WEDDENSCHAP OPTIES

Formule 1 Grand Prix-evenementen worden gewoonlijk in de loop van het seizoen gescheiden door een periode van één tot drie weken. Het meest standaard type weddenschap op deze races is gewoon een weddenschap op welke coureur de race zal winnen.

Er is meestal een duidelijke favoriet, zoals Lewis Hamilton die op iets als -200 gaat om de race te winnen ($ 200 inzetten om $ 100 te winnen) terwijl anderen in het veld ergens tussen +300 ($ 100 inzetten om $ 300 te winnen) winnen tot astronomische odds van 5000-tegen-1 op de enorme underdogs.

Sommige sportsbooks bieden aanvullende prop-weddenschappen per race, inclusief welke auto de race zal winnen of uit welk land de winnaar komt. Bettors kunnen ook wedden op wie het Formule 1-coureurskampioenschap wint, wat wordt beslist op basis van de totale score van het hele seizoen aan het eind van het jaar.

FORMULE 1 BETERE STRATEGIEËN

Hoewel de enorme uitbetalingen op de underdogs er misschien verleidelijk uitzien, zijn ze meestal een verspilling van tijd. Formule 1 is een sport waarbij de favorieten bijna altijd de klus klaren. In 2013 won Sebastian Vettel elk van de laatste negen races van het seizoen. In 2014 konden slechts drie coureurs het hele seizoen door overwinningen behalen: Lewis Hamilton (11), Nico Rosberg (5) en Daniel Ricciardo (3). Maar ok de Nederlandse Max Verstappen is een hete favoriet bij de gokkers op Formule 1.

Over het algemeen zullen er slechts ongeveer vier tot zes auto's en coureurs zijn die een realistische kans hebben om te winnen op een willekeurige racedag. Een manier om waarde te vinden is om te voorkomen dat de poleposition te hoog wordt gewaardeerd.

Het behalen van de paal geeft de bestuurder een voorsprong ten opzichte van het veld omdat hij de baan kan volgen zonder dat er auto's voor staan vanaf het begin. Maar ondanks dit voordeel wint de coureur met pole-position slechts ongeveer 40 tot 50 procent van de tijd. Hoewel dit aanzienlijk is, is het niet per se de moeite waard om er enorm veel krijt voor te betalen.

Vaak is er meer waarde te vinden in gokken op een uitstekende coureur off van de paal op +300 of +800 in plaats van altijd te gokken op de grote favoriet die begint met pole position.

HET VINDEN VAN EEN GESCHIKT SPORTSBOOK

Omdat Formule 1-races een nichemarkt zijn in de Verenigde Staten, bieden sommige sportsbooks geen weddenschapsopties voor hen buiten wie de race gaat winnen. Als je geïnteresseerd bent in gokken op Formule 1-races, dan wil je zeker wat rondkijken.

Zoek naar een sportsbook dat je niet alleen meer gokopties geeft, maar ook de beste prijs op je inzetten geeft. Het verschil tussen het inzetten van een winnaar op +225 of +300 kan snel oplopen.