Wedden op Darts

Het inzetten op darts blijft in populariteit toenemen in het VK en Europa. Met een reeks dart-gokmarkten om op te wedden op een aantal toernooien, zal onze gedetailleerde gids over gokken op darts je kansen vergroten om winst te maken op darts.

Wedden op PDC darttoernooien

Wedden op BDO darttoernooien

Wedden op darts: een inleiding

Afgezien van die belachelijk moeilijke schietgebeurtenissen in de Olympische Spelen, moet darten de meest precieze sport ter wereld zijn. Van een afstand van zeven voet, negen en een kwart inch wordt van dartspelers verwacht dat ze constant doelen raken die minder dan één inch vierkant zijn met hun kleine, handmatig gevormde pijlen om wedstrijden te winnen. De World Grand Prix, die jaarlijks in Dublin wordt gehouden, vraagt zelfs aan dartsspelers om een double te slaan voordat ze zelfs kunnen beginnen met richten op het drievoudige bed.

Hoewel ogenschijnlijk een heel eenvoudige turn-based sport waarbij spelers precies 501 punten moeten gooien in zo min mogelijk worpen (een negen-darter is het equivalent van snooker's 147), zouden de beschikbare gokmarkten op de sport anders suggereren.

Online wedden op darts

Van het hebben van een reputatie als een pubsport gespeeld voor drie mannen en een hond door een stel te zware alcoholisten, waar roken tijdens wedstrijden de norm was, heeft darts de laatste jaren een grote slag gekend. Dit is grotendeels te danken aan Barry Hearn, de grote kaas van de PDC (Professional Darts Corporation), die met hulp van enkele enorm toegewijde en bekwame spelers darten heeft getransformeerd in een sport die arena's vult.

De wekelijkse Premier League, die elk voorjaar in arena's in de grote steden van het VK wordt gehouden, biedt bijvoorbeeld een totale prijzenbeurs van € 725.000, en culmineert in een finale in de niet onaanzienlijke 02 Arena van Londen - een locatie voor maximaal 20.000 mensen .

Het wereldkampioenschap, dat jaarlijks wordt gehouden in het Alexandra Palace in Londen, heeft maar liefst € 1.500.000 portemonnee, met € 300.000 die naar de winnaar gaat. Schotlands 180-deskundige Gary Anderson heeft de afgelopen twee jaar de titel opgeëist, waardoor zijn plaats in de geschiedenis van het schokken werd versterkt, naast een schitterende galerij van dartlegendes zoals Phil Taylor (16 keer wereldkampioen), Michael Van Gerwen (1), Raymond Van Barneveld (5) en John Part (3).

Darten is een van de vele sporten met afzonderlijke bestuursorganen, de bovengenoemde PDC, die een goede dekking biedt voor Sky-tv en de langer gevestigde, maar minder lucratieve BDO (British Darts Organization). Er zijn weddenschappen beschikbaar voor evenementen die door beide organisaties worden gehouden, maar over het algemeen is het leukste om te doen met darten, en inderdaad met darten, komt van de PDC omdat het is waar alle beste spelers willen zijn, met de opmerkelijke uitzondering van Martin 'Wolfie' Adams, die standvastig trouw gebleven is aan de BDO gedurende zijn carrière.

Op zijn best is darten een fantastische, zenuwslopende sport om te zien. Een vluchtige blik op de Grand Slam of Darts-resultaten van 2009 toont bijvoorbeeld dat de vrouwelijke speler Anastasia Dobromyslova Vincent Van Der Voort versloeg met 5-4, maar de dag nadien sloeg Van der Voort World Number One Phil Taylor met 5-0 achterna!

Darts-toernooien om op te wedden

Er zijn tegenwoordig veel toernooien in de dartwereld, maar de grote worden allemaal gehouden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland door de PDC - het wereldkampioenschap (Alexandra Palace), de World Grand Prix (Dublin), de Premier League ( verschillende arena's rond het VK), de Grand Slam of Darts (Wolverhampton) en de World Matchplay (Blackpool). Het grootste BDO-toernooi, ondertussen, is zijn eigen versie van het Wereldkampioenschap dat elk jaar in januari wordt gehouden in de Lakeside Country Club in Surrey.

Het is zeldzaam dat er tegenwoordig een maand voorbij gaat zonder een darttoernooi dat de moeite van het gokken waard is, omdat de sport steeds populairder wordt in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België, maar ook daarbuiten, zoals Zuid-Afrika, China, Thailand en Japan. Bovendien is de sport bijna net zo lang gevestigd in de VS en Canada als in het VK.

Toernooiwinnaar

Terwijl Phil Taylor een kwart eeuw domineerde in de PDC (Professional Darts Corporation) en dus altijd de favoriet was voor elk evenement dat hij binnenkwam, is het veld nu veel opener, omdat de jaren eindelijk een keer inhalen met een schijnbaar onverslaanbare gebeurtenis. Een aantal spelers is nu in staat om Taylor te verslaan en daarmee toernooien te winnen.

Het draait allemaal om het kiezen van de juiste!

De heren zoals Van Gerwen, Anderson, Lewis, Wright, Klaasen, (Kim) Huybrechts en Wade zijn allemaal jong genoeg om nog minstens een jaar of tien op het hoogste niveau te kunnen darten, terwijl oude stagers zoals Van Barneveld en Thornton zich nog steeds kunnen terugtrekken 'grote' uitvoeringen van tijd tot tijd. In plaats van voor de ante-positie van de 'elke weg' te gaan, is het een goede tactiek om als toernooiwinnaar tot vier spelers op te halen. Zorg er wel voor dat als je er vier selecteert, de kansen betekenen dat je winst zult maken als een van de kwartetten wint. Verder zijn kies twee in de ene helft van de trekking en een paar in de andere helft. Op die manier behoudt u tenminste een interesse tot de laatste fase.